8 χρήσιμα Tips για το χριστουγεννιάτικο δέντρο

Ο Δεκέμβριος ήρθε και μαζί του ήρθε και η στιγμή που ο κόσμος αρχίζει να ετοιμάζεται για την πιο μαγική στιγμή των γιορτών που είναι ο στολισμός του χριστουγεννιάτικου δέντρου.

Κάθε χρόνο όλο και περισσότερα trends έρχονται στην μόδα για το είδος του δέντρου ή για το ποια χρώματα είναι στην μόδα αλλά η πραγματικότητα είναι πως πρέπει να κάνετε αυτό που ευχαριστεί εσάς και την οικογένεια σας χωρίς να ακολουθείτε αποκλειστικά την μόδα και τα επίκαιρα πράγματα.

Εμείς θα σας δώσουμε ορισμένες συμβουλές για το πώς να στολίσετε το χριστουγεννιάτικο δέντρο σας με συμμετρία και χωρίς κόπο και από εκεί και πέρα βάλτε την φαντασία σας.

1. Επιλογή χριστουγεννιάτικου δέντρου (για όσους δεν έχουν ήδη)
Για εσάς που φέτος αποφασίσατε να πάρετε ένα καινούργιο δέντρο σας προτείνουμε  να επενδύσετε σε ένα καλό τεχνητό δέντρο που θα στολίζετε για πολλά χρόνια και θα είναι στις διαστάσεις που ταιριάζουν στον χώρο σας χωρίς να σας δημιουργεί προβλήματα στην καθημερινότητα σας.

          

 

2. Επιλογή θέσης
Όσο παράξενο και αν ακούγεται η επιλογή της θέσης που θα τοποθετηθεί το χριστουγεννιάτικο δέντρο είναι μία διαδικασία δύσκολη. Συνήθως πρέπει να αναδιαμορφώσουμε την διακόσμηση του σπιτιού μας στην περίοδο των γιορτών. Η πιο σωστή επιλογή είναι το δέντρο σας να τοποθετηθεί κοντά σε πρίζα και σε παράθυρο προς αποφυγή ατυχημάτων αλλά και κλείσιμο πολύτιμου χώρου του σαλονιού σας.

3.Συναρμολόγηση χριστουγεννιάτικου δέντρου
Ένα ακόμα σημαντικό βήμα είναι η συναρμολόγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου. Προτιμήστε δέντρα με εύκολη συναρμολόγηση καθώς είναι η μοναδική διαδικασία που μπορεί να γίνει βαρετή για εσάς αν έχει περίπλοκη συναρμολόγηση. Στη συνέχεια μην ξεχνάτε να ανοίξετε τα κλαδιά του δέντρου καλά για να μπορέσει να σας δείξει την ομορφιά του και να μην δείχνει σαν ένα παλιό, χαλασμένο δέντρο.

4.Τοποθετήστε τα λαμπάκια
Είτε είναι καινούργια είτε παλιά τα λαμπάκια σας το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε πριν τα βάλετε στο δέντρο σας είναι να τα βάλετε στην πρίζα για να δείτε ότι όντως ανάβουν και δεν είναι χαλασμένα. Προτιμήστε λαμπάκια led αφού κάνουν μικρότερη κατανάλωση και έχουν πολύ μεγαλύτερη διάρκεια ζωής από τα συμβατικά. Στην συνέχεια ξεκινήστε να τα τυλίγετε στο δέντρο σας από κάτω προς τα πάνω περιμετρικά ξεκινώντας από το σημείο κοντά στην πρίζα σας και τοποθετήστε τα πλούσια άλλα πιο μέσα και άλλα στα εξωτερικά κλαδιά του δέντρου σας. Όσο για τον χρωματισμό τους είναι δική σας επιλογή.

       

5. Επιλέξτε τον συνδυασμό χρωμάτων που θέλετε να έχει το δέντρο σας
Επιλέξτε χρώματα που ταιριάζουν μεταξύ τους για τον στολισμό του δέντρου χωρίς να υπερβάλετε για να τηρήσετε μια ομοιομορφία στο μάτι. Όταν λέμε την λέξη Χριστούγεννα αυτόματα έρχεται σαν σκέψη το κόκκινο, το πράσινο και το χρυσό. Ένας αγαπημένος παραδοσιακός συνδυασμός χρωμάτων που ακολουθούν οι περισσότεροι. Ωστόσο, μπορείτε να συνδυάσετε το ασημί με πιο ψυχρά χρώματα όπως το μπλε και το μωβ για έναν διαφορετικό στολισμό ή να κάνετε την ανατροπή και να επιλέξετε ένα χρώμα για το δέντρο σας είτε αυτό είναι λευκό, κόκκινο ή μαύρο. Είναι καθαρά θέμα του δικού σας γούστου και χαρακτήρα η επιλογή των χρωμάτων του δέντρου σας.

6. Τοποθετήστε τις γιρλάντες
Ήρθε η στιγμή να μπουν οι γιρλάντες στο χριστουγεννιάτικο δέντρο. Είτε επιλέξετε χάντρες, είτε κορδέλες, είτε γιρλάντες να προσέξετε να συμφωνούν με τα χρώματα που επιλέξατε για το στολισμό του δέντρου. Τοποθετήστε τες όπως τα λαμπάκια από κάτω προς τα πάνω περιμετρικά τηρώντας μια ομοιομορφία.

7. Τοποθετήστε τις μπάλες και τα στολίδια
Η ώρα που όλοι περιμέναμε ήρθε. Τηρήστε τις σωστές αναλογίες τοποθετώντας τις μεγαλύτερες μπάλες χαμηλά και τις μικρότερες στα ψηλά κλαδιά του δέντρου σας. Μην ξεχνάτε να στολίζετε το δέντρο σας παντού ακόμα και αν το πίσω μέρος δεν φαίνεται έτσι ώστε να τηρήσετε την ισορροπία του δέντρου σας προς αποφυγή τυχόν ατυχημάτων. Αφού ολοκληρώσετε με τις μπάλες μπορείτε να εμπλουτίσετε το δέντρο με κάθε τύπου χριστουγεννιάτικο στολίδι ή φιόγκο στα πιο εμφανή σημεία του δέντρου σας για να ολοκληρώσετε την διαδικασία του στολισμού. Υπάρχουν στην αγορά από ξύλινα vintage στολίδια μέχρι σούπερ μοντέρνα με γούνα και πούπουλα για κάθε γούστο.

8. Ολοκληρώστε με την κορυφή του δέντρου
Ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο μένει μισοτελειωμένο αν δεν μπει η σωστή μεγαλοπρεπής κορυφή. Ένα μεγάλο αστέρι είναι η πιο συνηθισμένη επιλογή αλλά μην περιορίζεστε μόνο σε αυτό. Βάλτε ότι ικανοποιεί την διάθεση σας. Έναν άγγελο, μια νιφάδα χιονιού, κάποιο vintage στολίδι που έχουν όλες οι γιαγιάδες στο δέντρο τους και αν τους το ζητήσετε θα σας το δώσουν με χαρά. Η επιλογή δική σας.

Θέλετε και άλλες ιδέες; Ρίξτε μια ματιά στο e-shop μας!

Πατήστε εδώ

Καλή Επιτυχία!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

5 tips διακόσμησης για να «μυρίσει» Χριστούγεννα

Ήρθε η στιγμή να κάνουμε την φθινοπωρινή μας φασίνα και να ετοιμάσουμε το σπίτι μας για τα Χριστούγεννα. Σίγουρα είναι πολύ νωρίς για να σκεφτόμαστε το χριστουγεννιάτικο δέντρο όμως δεν είναι απαγορευτικά για εμάς τους ανυπόμονους κάποια μικρά διακοσμητικά που θα φέρουν ένα βήμα πιο κοντά τα Χριστούγεννα και την θαλπωρή τους στο σπίτι μας.

1. Συνθετικά γούνινα μαξιλάρια
Μεταμορφώστε τον χώρο σας προσθέτοντας μερικά συνθετικά γούνινα μαξιλάρια στους ίδιους χρωματικούς τόνους του χώρου και γιατί όχι ένα κλαδί με αποξηραμένους καρπούς στο ανθοδοχείο του σαλονιού σας. Μην ξεχνάτε να ανάψετε μερικά κεράκια πριν καθίσετε να ξεκουραστείτε και να απολαύσετε το δημιούργημα σας.

            

2. Συνθετική γούνινη κουβέρτα
Ρίξτε μια συνθετική γούνινη κουβέρτα μικρού μεγέθους στην άκρη του καναπέ σας (θα καταλάβετε πόσο πρακτική είναι μια κουβέρτα εκεί) χρώματος της επιλογής σας. Βάλτε μερικά ξύλινα ή μεταλλικά φανάρια στον χώρο και ανάψτε τα πριν υποδεχτείτε τους φίλους σας για καφεδάκι. Η ατμόσφαιρα γίνεται μαγική με δύο κινήσεις.

3. Διακοσμητικό κλαδί πεύκου
Μην φοβηθείτε να ενσωματώσετε στην διακόσμηση του χώρου κάποιο διακοσμητικό κλαδί πεύκου με κουκουνάρια. Μπορείτε να το τοποθετήσετε σε οποιοδήποτε μέρος του σπιτιού αφού μπορεί να κρεμαστεί ή να τοποθετηθεί σε οποιαδήποτε επιφάνεια εσείς επιθυμείτε. Τα συγκεκριμένα διακοσμητικά πηγαίνουν γάντι με μερικά ξύλινα διακοσμητικά ή ακόμα με κάποιο διακοσμητικό κουνιστό αλογάκι που δεν είναι απαραίτητα μόνο χριστουγεννιάτικο διακοσμητικό.

4. Μεταμορφώστε το υπνοδωμάτιο
Κάντε το υπνοδωμάτιο σας μια όαση ζεστασιάς και ηρεμίας χρησιμοποιώντας γήινους τόνους σε όλες τις επιφάνειες και προσθέστε πλεκτά υφάσματα με χοντρή πλέξη, κουβέρτες αλλά και μαξιλάρια με μαλακή συνθετική γούνα.

       

5. Γωνιά με ανθοδοχεία και κηροπήγια
Δημιουργήστε μια γωνιά με γυάλινα ανθοδοχεία και κηροπήγια. Ιδανική επιλογή για τον χειμώνα που θα μπορείτε να τα κρατήσετε και στην χριστουγεννιάτικη σας διακόσμηση είναι ο συνδυασμός του ασημί με του λευκού χρώματος. Κάποια διακοσμητικά κλαδιά πεύκου και κουκουνάρια θα ολοκληρώσουν την εικόνα.Μπορείτε επίσης να αγοράσετε τα αγαπημένα μας αλεξανδρινά από τώρα και να τα έχετε στον χώρο σε όλη την διάρκεια των χειμερινών μηνών αλλά και των Χριστουγέννων.

Εκμεταλλευτείτε τα παραπάνω tips για να μεταμοφώσετε το χώρο σας αλλά και την διάθεση την δική σας και των αγαπημένων σας.

Θέλετε και άλλες ιδέες; Δείτε τα τελευταία κομμάτια στο e-shop μας! Πατήστε εδώ

Καλή επιτυχία!

 

7 Τρόποι για να δημιουργήσετε ζεστασιά και φθινοπωρινή ατμόσφαιρα στο σπίτι σας

Υπάρχουν κάποια αγαπημένα items αλλά και κάποια διακοσμητικά tips που θα σας βοηθήσουν να δώσετε στο χώρο σας ζεστασιά και μία όμορφη φθινοπωρινή ατμόσφαιρα, ακολουθώντας μάλιστα τα σύγχρονα trends της διακόσμησης.

1. Χρησιμοποιήστε γούνινα λευκά είδη
Δώστε ζεστό φθινοπωρινό κλίμα στον χώρο σας βάζοντας γούνινα μαξιλάρια και ριχτάρια σε γήινα χρώματα και χαλαρώστε στην αγαπημένη σας γωνιά διαβάζοντας ένα βιβλίο ή πίνοντας το καφεδάκι σας.

 

 

2. Αποκτήστε μια πρόσοψη τζακιού ακόμα και αν δεν έχετε τζάκι
Μια πρόσοψη τζακιού δίνει την αίσθηση της πολυτέλειας στον χώρο και μπορείτε να την αποκτήσετε ακόμα και αν δεν έχετε τζάκι και να την χρησιμοποιήσετε ως κονσόλα. Μερικά διακοσμητικά τζακιού θα σας κάνουν να αισθανθείτε την ζεστασιά που αποζητάτε μετά από μια κουραστική μέρα.

3. Συνδυάστε το βελούδο με το μέταλλο
Το βελούδο είναι ένα υλικό που έχει ανέβει πολύ τελευταία και το βλέπουμε σε πολλά είδη σπιτιού. Μην φοβηθείτε να το συνδυάσετε με μεταλλικά στοιχεία στον χώρο και να δημιουργήσετε μια εικόνα ιδιαίτερης αισθητικής και πολυτέλειας.

4. Συνδυάστε το ξύλο με το δέρμα
Ένα βαρύ υλικό που θυμίζει χειμώνα είναι το δέρμα και συνήθως δεν το προτιμάει ο κόσμος. Αποκτήστε ένα μικροέπιπλο με όψη δέρματος και συνδυάστε το με τα ξύλινα έπιπλα σας και θα νιώσετε πως βρίσκεστε σε κάποιο σαλέ της Ελβετίας.

5. Ανάψτε το τζάκι (ακόμα και με κεριά)
Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος από ένα αναμμένο τζάκι για να κάνετε τον χώρο σας να δείχνει ζεστός και φιλικός. Αν ακόμα ο καιρός δεν το σηκώνει μπορείτε να το γεμίσετε κεριά και το βράδυ ανάψτε τα όλα και μπορείτε να χαλαρώσετε κοιτάζοντας τις φλόγες να τρεμοπαίζουν.

6. Αποκτήστε πλεκτά μικροέπιπλα
Η νέα αγαπημένη μόδα που κυκλοφορεί είναι τα υφασμάτινα έπιπλα που θυμίζουν τα αγαπημένα μας πλεκτά πουλόβερ. Αποκτήστε ένα σε οποιοδήποτε χρώμα επιθυμείτε και τοποθετήστε το στον χώρο σας. Εύκολη λύση που θα χρησιμοποιήσετε όλοι σίγουρα ένα πλεκτό σκαμπό σε γήινα χρώματα με ξύλινα πόδια σε natural απόχρωση.

7. Βάλτε πράσινο στο σπίτι σας
Τα παστέλ κυριαρχούν και το φθινόπωρο στα είδη σπιτιού και διακόσμησης και πολλοί έχουμε ήδη σκεφτεί να κάνουμε κάποια αλλαγή στον χώρο μας με αυτές τις αποχρώσεις. Θα το απογειώσετε αν τα συνδυάσετε με κάποια πράσινη απόχρωση. Αγαπημένη πρόταση το σκούρο κυπαρίσσι.

Και ένα τελευταίο tip:
Aνακαλύψτε την φθινοπωρινή ζεστασιά, εκμεταλλευτείτε τα σύγχρονα trends και νοιώστε όμορφα μέσα στο ανανεωμένο σπίτι σας!

Ρίξτε μια ματιά στο κατάστημά μας για περισσότερες ιδέες πατήστε εδώ